Načini plaćanja

Načini plaćanja

 

Načini plaćanja u online prodavnici AQUA CASA

Naručene proizvode potrošač može platiti na jedan od sledećih načina:

- pouzećem, odnosno gotovinom prilikom dostave;

- virmansko plaćanje - plaćanje preko računa;

- platnim karticama.

Kod plaćanja pouzećem, potrošač naručene proizvode plaća kuriru prilikom preuzimanja proizvoda.

Prilikom plaćanja robe virmanski, nakon evidentiranja uplate od strane trgovca, porudžbina se obrađuje i nakon toga proizvod šalje potrošaču.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primjenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtjevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mjere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom cijelog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama - VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i Hipotekarna Banka AD Podgorica i obavlja se na bezbjedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namjenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisan na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

 Trgovac je u obavezi je da prihvati sve validno prezentovane platne kartice:

-bez zahtjevanja dodatnih informacija koje inače nisu neophodne za realizaciju transakcije

-bez postavljanja obavještenja sa izjavom da postoji iznos transakcije ispod ili iznad koga prodavac neće prihvatiti inače validnu VISA, MasterCard i Maestro platnu karticu. Ovo ne sprečava Trgovca da objavi maksimalni i minimalni iznos transakcije koji primjenjuje bez obzira na metod plaćanja,

-bez diskriminacije u pogledu favorizovanja odredjene vrste platne kartice i metoda plaćanja.

Ukoliko je rezultat transakcije neuspješan, novčana sredstva na računu potrošača se neće rezervisati i poručivanje se smatra neuspešnim. Nakon toga, potrošač može sa plaćanjem platnom karticom pokušati ponovo, ili, pak, optirati neki drugi model plaćanja.

Obrada porudžbine počinje da teče od trenutka vidljivosti uplate na računu trgovca, odnosno od momenta prijema porudžbine, kada je potrošač optirao za plaćanje robe pouzećem.

Sva plaćanja će biti obavljena u eurima ( € ). Ukoliko se plaćanje obavlja platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije će biti konvertovan u lokalnu valutu korisnika kartice, prema kursu karticnih kuća Visa/Mastercard."

 

Načini plaćanja u maloprodajnim salonima AQUA CASA

- Gotovinsko plaćanje

- Plaćanje debitnim i kreditnim karticama: MASTERCARD, MAESTRO, VISA.

- Virmansko plaćanje – plaćanje preko računa

 

Aquacasa koristi 'kolačiće' kako bi vam obezbedila što kvalitetnije korisničko iskustvo prilikom pretraživanja sajta, kao i prikazivanja personalizovanog sadržaja.